Asuminen
-

Asuminen

Lemillä asutaan väljästi lähellä luontoa ja palveluja. Asunnot ovat valtaosaltaan omakoti- ja rivitaloasuntoja. Kunnassa on kaksi suurempaa taajamaa, kirkonkylä ja Kuukanniemi. Lisäksi kunnassa on asemakaavoitettuja pienempiä taajamia: Juuresaho, Välikangas, Mikonharju ja Tuomelanpelto/Tuomelankangas.

Lemi on itsenäinen, leppoisa ja maalaishenkinen asuin- ja työskentelypaikka. ”Leppoisasti Lemillä” niin kuin sanontakin kuuluu täälläpäin; täällä on helppo asioida ja elää. Kunta on sopuisa, täällä sielu lepää. Lemillä on kaikki lähellä; Ihmisen näköiset palvelut, sopivan kokoiset koulut.  Tunnettuja ylpeydenaiheitamme ovat kesällä järjestettävät Lemin musiikkijuhlat ja Lemin särä.

Lemi sijaitsee vain 2,5h ajomatkan päässä Helsingistä ja Pietarista, eikä vaikka Mallorcallekaan mene Lemiltä kuin 3 h. Lähimpään isoon kaupunkiin Lappeenrantaan on vain 20 minuuttia tai Kouvolaan sekä Mikkeliin vajaa tunti henkilöautolla. Bussi kulkee myös kahdesti päivässä Lemi-Lappeenranta välillä, josta löytyy lähin juna-asema sekä lentokenttä Euroopan yhteyksillä.

Lemillä asuu paljon Lappeenrannassa työskenteleviä, jotka ovat löytäneet maaseudun vetovoiman; on tilaa elää ja harrastaa ja työmatka taittuu jouhevasti 20 minuutissa kaupunkiin.

Lemin kunta on kaavoittanut Iitiän alueelle tontteja, joista osa tulee syksyn 2021 aikana myyntiin. Tuomelankangas 3 alueena kiinnostaa lyhyiden työmatkojen ja upean luonnonrauhan takia.

Lisätietoa asumisesta ja rakentamisesta saat ottamalla kuntaan yhteyttä sähköisesti tekninen.osasto@lemi.fi tai soittamalla puh. 040 015 0651

Asuminen.fi – kaikki asumisesta yhdessä osoitteessa