Asuminen
-

Asuminen

Lue videossa vierailevan Lemille muuttaneen Pätärin perheen kokemuksia Lemistä ja Iitiästä tästä!

Lemillä asutaan väljästi lähellä luontoa ja palveluja. Asunnot ovat valtaosaltaan omakoti- ja rivitaloasuntoja. Kunnassa on kaksi suurempaa taajamaa, kirkonkylä ja Kuukanniemi. Lisäksi kunnassa on asemakaavoitettuja pienempiä taajamia: Juuresaho, Välikangas, Mikonharju ja Tuomelanpelto/Tuomelankangas. 

 


Lemi on itsenäinen, leppoisa ja maalaishenkinen asuin- ja työskentelypaikka. ”Leppoisasti Lemillä” niin kuin sanontakin kuuluu täälläpäin; täällä on helppo asioida ja elää. Kunta on sopuisa, täällä sielu lepää. Lemillä on kaikki lähellä; Ihmisen näköiset palvelut, sopivan kokoiset koulut. Tunnettuja ylpeydenaiheitamme ovat kesällä järjestettävät Lemin musiikkijuhlat ja Lemin särä.
Lemi sijaitsee vain 2,5h ajomatkan päässä Helsingistä ja Pietarista, eikä vaikka Mallorcallekaan mene Lemiltä kuin 3 h. Lähimpään isoon kaupunkiin Lappeenrantaan on vain 20 minuuttia tai Kouvolaan sekä Mikkeliin vajaa tunti henkilöautolla. Bussi kulkee myös kahdesti päivässä Lemi-Lappeenranta välillä, josta löytyy lähin juna-asema sekä lentokenttä Euroopan yhteyksillä.

 

 

Lemillä asuu paljon Lappeenrannassa työskenteleviä, jotka ovat löytäneet maaseudun vetovoiman; on tilaa elää ja harrastaa ja työmatka taittuu jouhevasti 20 minuutissa kaupunkiin.
Lemin kunta on kaavoittanut Iitiän alueelle tontteja, joista osa on tulossa myyntiin. Tuomelankangas 3 alueena kiinnostaa lyhyiden työmatkojen ja upean luonnonrauhan takia.

 


Oletko sitten miettinyt olevasi vuokralla tai omassa kodissa, kaikki se on mahdollista meillä Lemillä. Kuvittele vaikka miten helppoa arkesi voi olla, kun lapsesi voi päästää koulutielle turvallisesti ominensa tai leikkimään kun taas kaupungissa tämä kaikki ei olisi mahdollista; sinun on itse saatettava lapsesi kouluun tai lähdettävä mukaan leikkipuistoon. Mutta Lemin turvallisuus ja rauha on meidän vetovoima. Tule kokemaan se itsekin!

 

 

Tutustu Lemille muuttaneiden tarinoihin Muuttajat -juttusarjassamme tästä.

Lisätietoa asumisesta ja rakentamisesta saat ottamalla kuntaan yhteyttä sähköisesti tekninen.osasto@lemi.fi tai soittamalla puh. 040 015 0651

Tervetuloa Lemille!

 

 

 

Asuminen.fi – kaikki asumisesta yhdessä osoitteessa